Zum Inhalt springen (Alt+0)Zum Hauptmenü springen (Alt+1)

Projects - Structural Engineering/Buildings


Bruendl Sports Flagshipstore

 

Baucon was again on board for the current 2020/21 expansion of Bründl Sports in Kaprun (after 2007 and 2015):

For the challenging architecture of the new flagship store, we took over the static-constructive processing,

The result: superlative experience shopping on 2,500 m2 of sales area and at the same time a symbol of sustainability and regionality!

Also "outstanding" in the truest sense of the word is the skywalk at a height of 20 meters, designed purely as a glass structure.

construction report - press review

 


Paracelsusbad Salzburg

The Paracelsusbad construction project includes upper floors and an underground garage, which were designed as a brown tub. From the basement up to the 3rd floor (swimming pool level), the bath was designed as a classic reinforced concrete structure. Where possible, semi-precast elements such as hollow walls and element slabs were also used. The 4th and 5th floor was designed as a free-span, spatial, partially 2-story steel truss structure with composite ceilings between reinforced concrete cores.

Construction report - press review


Tauernklinikum Zell am See Reconstruction and extension of the hospital in Zell am See

In order to ensure the provision of health care in the Pinzgau region, the conversion and extension of the hospital in Zell am See (from 2015 "Tauerkliniken GmbH") was implemented with total investments of € 64.8 million. After intensive planning work, the groundbreaking ceremony took place in August 2011, and the hospital was able to continue operating without restrictions until its reopening in June 2015. In cooperation with TOMS Ziviltechniker GmbH, Krems, Baucon ZT GmbH is responsible for the structural engineering of this major project.

Since then, further construction measures have been carried out continuously, which were accompanied by Baucon ZT GmbH from a structural point of view.

 


Project Steingasse 13

Steingasse 13,  3rd District

Structural design, formwork and reinforcement drawings by Baucon ZT GmbH


Tauern Spa World of the VAMED Vitality World ****S Hotel and Spa in Zell am See - Kaprun

2018 - 2019 the rebuilding and extension of the 10 years before built Tauern Spa World took place, the order for the static-constructive processing was again given to Baucon ZT Gmbh.

The foundation of all new buildings is done by means of 15- 20 m long pile foundations. The new hotel building and the kitchen extension were built in solid construction, the restaurant extension in timber construction. The required 2-story connection to the existing hotel was built on the existing turning circle. In the existing SPA area a new outdoor pool with connected sauna was built on the upper floor.

 


Retirement home Salzburg - Itzling New building "Rauchenbichl" in Salzburg

Structural design by Baucon ZT GmbH

After a design and construction period of 3 years, the new “Rauchenbichl” retirement home in Itzling now contains five households, each with twelve studio apartments for senior citizens.


Trendmaker - Fashion & Lifestyle, Zell am See Construction of a modern fashion house in Zell am See

Structural design processing by Baucon ZT GmbH

Construction report - press review


Der Waldhof, Zell am See Hotel reconstruction and new building with highest requirements in Zell am See

Structural design by BauCon.

Construction report / press review


Hotel Bellevue, Zell am See Revitalization of a hotel in Zell am See / Thumersbach

Structural design by BauCon ZT GmbH

After a multi-year, technically complex renovation phase, the historically significant Hotel Bellevue – existing since 1872 – has reopened in July 2017.

Preserving the external appearance of the building, it has become a luxurious four-star-hotel including 32 comfortable rooms and a restaurant that seats 80 persons. During the revitalisation, the historic masonry was upgraded according to the state of the art in terms of construction technology and building physics.


24 by Avenida, Kaprun New construction of an exclusive **** Aparthotel in Kaprun, Austria

Structural design by Baucon ZT GmbH

Construction report / press review


Team Camp Kaprun New staff house of Gletscherbahnen Kaprun AG, Austria

Structural design by Baucon ZT GmbH

Construction report / press review


Die Schneiderei, Kaprun New restaurant and design hotel in Kaprun, Austria

Structural design by BauCon ZT GmbH

Construction report / press review


Engerthstrße/Dr. Natterer Gasse 2a Static-constructive processing of a subsidized municipal housing project

Structural design of a subsidized housing project (Gemeindebau NEU) for the Wiener Gemeindewohnungs Baugesellschaft m.b.H. (WIGEBA) in Dr. Natterer Gasse, Vienna Leopoldstadt. A basement will be built, which will house the underground garage with 74 parking spaces and building services rooms, as well as nine upper floors with a total of 115 subsidized residential units. The roof areas will be used as community terraces or for photovoltaic systems, and the garage ceiling will be transformed into a green oasis for residents to use with a remarkable green space concept. Another highlight is the curtain wall made of precast concrete elements, which not only meets the highest visual standards, but also serves as a supporting structure for loggias, balconies and individual greenery by the residents. Baucon ZT GmbH also accompanies the construction work as a test engineer according to the Viennese building code and is responsible for the excavation safety concept.

 


Wehlistraße 161A/Handelskai Structural design of a subsidized municipal housing project

Structural design of a subsidized municipal housing project (Gemeindebau NEU) for the Wiener Gemeindewohnungs Baugesellschaft m.b.H. (WIGEBA) in Wehlistraße 161, Vienna Leopoldstadt. A basement will be built, which will house the underground parking garage with 47 parking spaces, as well as storage and building services rooms, and seven upper floors in two structures with a total of 54 subsidized residential units. The roof areas are used as community terraces with urban gardening as well as for photovoltaic systems. Between the two structures is a courtyard that is used as a common access and green space. Also noteworthy are the partially greened facade and the generous bicycle parking spaces on the ground floor.